The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok kuruluşda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara yarar biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Yangın bapsı fiyatları yukarıda sayılan bütün bileğişlemkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yanının vazıh olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda gönül kayıplarının olma ihtimali güvenilir oranda düşmektedir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parderi.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak Yangın çıkış kapısı istanbul belli yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak sinein bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır spesiyalist ekibimiz kanalıyla üretimini yaptığımız Yangın Kapılarının muvaffakiyetsı ile öbür Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından yüksek kalite, metanet, %100 projeye entegrasyon ve yaraşır hediye politikamız ile ayrışmaktayız.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı yerine çatı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe için muhtevagestaltsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının bedelı elan buna bağlamlı olarak daha ucuz olmaktadır.

Report this wiki page